• ENGREEK

    Ιστορική Αναδρομή

    1976
    Στις 19 Απριλίου συστήνεται η K. & L. SNACK FOOD LIMITED με έδρα τη Λευκωσία, με σκοπό την παραγωγή αλλαντικών υψηλής ποιότητας. Τα υποστατικά της εταιρείας στεγάζονται αρχικά στην περιοχή του Σοπάζ.  

    1977-1979
    Η εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή περιορισμένων ειδών αλλαντικών, τα οποία προορίζονται για εξαγωγή στο Λίβανο, κυρίως για την κάλυψη των αναγκών του πολέμου. Σιγά σιγά αρχίζει τη διάθεση ορισμένων προϊόντων και στην κυπριακή αγορά.

    1982
    Η παραγωγική μονάδα μετακινείται στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου όπου η εταιρεία ανεγείρει νέο μεγαλύτερο εργοστάσιο με συνολικό εμβαδό 1400 τ.μ. Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο και η αύξηση στην κατά κεφαλή κατανάλωση αλλαντικών από τους Κύπριους ωθούν την Snackfood στο να περιορίσει τις εξαγωγές της και να επικεντρωθεί στην εγχώρια αγορά.  

    1987
    Γίνεται επέκταση της παραγωγικής μονάδας της εταιρείας και αύξηση των εργοστασιακών χώρων κατά 1000 τετραγωνικά μέτρα.

    1997
    Με στόχο την περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών της, η εταιρεία διεισδύει στην αγορά προϊόντων ντελικατέσσεν. Επιπρόσθετα ξεκινά την παραγωγή αλλαντικών ιταλικού και γερμανικού τύπου και καθιερώνεται στην αγορά για τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρει στα είδη αυτά.

    2000
    Στις 18 Αυγούστου η Snackfood συνάπτει στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Β.Ε. ΛΤΔ και την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και εξοικονομήσεις στον τομέα των προμηθειών και της παραγωγικής διαδικασίας.

    2002

    Η Snackfood είναι ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες τροφίμων της Κύπρου που ξεκινούν να εφαρμόζουν  συστήματα διασφάλισης της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τη διανομή των προϊόντων.

    2003
    Ένα χρόνο μετά την επιτυχή εφαρμογή των συστημάτων, η εταιρεία πιστοποιείται από τους ανεξάρτητους οργανισμούς ΚΕΠ, ΕΛΟΤ και IQNET με δύο συστήματα διαχείρισης : το σύστημα διαχείρισης της ποιότητας  ISO 9001 και το σύστημα HACCP για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

    2004

    Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μετά από επιθεωρήσεις, εγκρίνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι ο δρόμος για εξαγωγές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης είναι ανοικτός.

    2007

    Γίνεται επιτυχής μετάβαση από το πρότυπο ΕΛΟΤ1416 για το HACCP στο διεθνές πρότυπο ISO 22000.

    2008

    Η εταιρεία ξεκινά να εφαρμόζει σύστημα για επαγγελματική υγεία και ασφάλεια, και το καλοκαίρι του 2008 πιστοποιείται για την εφαρμογή του προτύπου OHSAS 18001.

    2010
    Γίνεται ένα σημαντικό βήμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Snackfood με την ανέγερση νέου κτιρίου στην οδό Παγκρατίου, στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου.  Το σύγχρονο κτίριο έχει υψηλές προδιαγραφές σε θέματα λειτουργικότητας, υγιεινής και ασφάλειας. Τον ίδιο χρόνο ξεκινά τη λειτουργία του και το Snack Deli, ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ντελικατέσεν της εταιρείας Snack.

    2015
    Λανσάρεται η σειρά Snack Gourmet, μια εκλεκτή σειρά αλλαντικών, πλούσια σε  γεύσεις και αρώματα. Η σειρά περιλαμβάνει 5 προϊόντα: Σιγοψημένο ζαμπόν με φυσικό καπνό θυμαριού, Παστράμι, Σαλάμι πιπεράτο, Ψητό ζαμπόν με μέλι και Ψητό φιλέτο γαλοπούλας.

    2016-2019
    Τα αλλαντικά Snack τρέχουν το πρωτοποριακό σχέδιο επιβράβευσης καταναλωτών  Lovesnack. Με το σχέδιο αυτό, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να μεταφράζουν τα γραμμάρια των αλλαντικών τους σε βαθμούς και να παίρνουν εντελώς δωρεάν υπέροχα δώρα.

    2019
    Το μοναδικό προϊόν Ατόφιο Στήθος Κοτόπουλο Snack βραβεύεται με το βραβείο Superior Taste Award του International Taste Institute, τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης για χιλιάδες τρόφιμα και ποτά, σε σχεδόν 100 χώρες.

     
    1976
    Στις 19 Απριλίου συστήνεται η  K. &  L.  SNACK FOOD LIMITED  με έδρα τη Λευκωσία, με σκοπό την παραγωγή αλλαντικών υψηλής ποιότητας. Τα υποστατικά της εταιρείας στεγάζονται αρχικά στην περιοχή του Σοπάζ.  

    1977-1979
    Η εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή περιορισμένων ειδών αλλαντικών, τα οποία προορίζονται για εξαγωγή στο Λίβανο, κυρίως για την κάλυψη των αναγκών του πολέμου. Σιγά σιγά αρχίζει τη διάθεση ορισμένων προϊόντων και στην κυπριακή αγορά.

    1982
    Η παραγωγική μονάδα μετακινείται στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου όπου η εταιρεία ανεγείρει νέο μεγαλύτερο εργοστάσιο με συνολικό εμβαδό 1400 τ.μ. Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο και η αύξηση στην κατά κεφαλή κατανάλωση αλλαντικών από τους Κύπριους ωθούν την Snackfood στο να περιορίσει τις εξαγωγές της και να επικεντρωθεί στην εγχώρια αγορά.  

    1987
    Γίνεται επέκταση της παραγωγικής μονάδας της εταιρείας και αύξηση των εργοστασιακών χώρων κατά 1000 τετραγωνικά μέτρα.

    1997
    Με στόχο την περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών της, η εταιρεία διεισδύει στην αγορά προϊόντων ντελικατέσσεν. Επιπρόσθετα ξεκινά την παραγωγή αλλαντικών ιταλικού και γερμανικού τύπου και καθιερώνεται στην αγορά για τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρει στα είδη αυτά.

    2000
    Στις 18 Αυγούστου η  Snackfood συνάπτει στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Β.Ε. ΛΤΔ και την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και εξοικονομήσεις στον τομέα των προμηθειών και της παραγωγικής διαδικασίας.

    2002
    Η Snackfood είναι ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες τροφίμων της Κύπρου που ξεκινούν να εφαρμόζουν  συστήματα διασφάλισης της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τη διανομή των προϊόντων.

    2003
    Ένα χρόνο μετά την επιτυχή εφαρμογή των συστημάτων, η εταιρεία πιστοποιείται από τους ανεξάρτητους οργανισμούς ΚΕΠ, ΕΛΟΤ και IQNET με δύο συστήματα διαχείρισης : το σύστημα διαχείρισης της ποιότητας  ISO 9001 και το σύστημα HACCP για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

    2004
    Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μετά από επιθεωρήσεις, εγκρίνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι ο δρόμος για εξαγωγές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης είναι ανοικτός.

    2007

    Γίνεται επιτυχής μετάβαση από το πρότυπο ΕΛΟΤ1416 για το HACCP στο διεθνές πρότυπο ISO 22000.

    2008
    Η εταιρεία ξεκινά να εφαρμόζει σύστημα για επαγγελματική υγεία και ασφάλεια, και το καλοκαίρι του 2008 πιστοποιείται για την εφαρμογή του προτύπου OHSAS 18001.

    2010
    Γίνεται ένα σημαντικό βήμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Snackfood με την ανέγερση νέου κτιρίου στην οδό Παγκρατίου, στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου.  Το σύγχρονο κτίριο έχει υψηλές προδιαγραφές σε θέματα λειτουργικότητας, υγιεινής και ασφάλειας. Τον ίδιο χρόνο ξεκινά τη λειτουργία του και το Snack Deli, ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ντελικατέσεν της εταιρείας Snack.

    2015
    Λανσάρεται η σειρά Snack Gourmet, μια εκλεκτή σειρά αλλαντικών, πλούσια σε  γεύσεις και αρώματα. Η σειρά περιλαμβάνει 5 προϊόντα: Σιγοψημένο ζαμπόν με φυσικό καπνό θυμαριού, Παστράμι, Σαλάμι πιπεράτο, Ψητό ζαμπόν με μέλι και Ψητό φιλέτο γαλοπούλας.

    2016-2019
    Τα αλλαντικάSnack τρέχουν το πρωτοποριακό σχέδιο επιβράβευσης καταναλωτών  Lovesnack. Με το σχέδιο αυτό, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να μεταφράζουν τα γραμμάρια των αλλαντικών τους σε βαθμούς και να παίρνουν εντελώς δωρεάν υπέροχα δώρα.

    2019

    Το μοναδικό προϊόν Ατόφιο Στήθος Κοτόπουλο Snack βραβεύεται με το βραβείο Superior Taste Award του International Taste Institute, τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης για χιλιάδες τρόφιμα και ποτά, σε σχεδόν 100 χώρες.
    Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης. Αν συνεχίσετε την περιήγηση στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση τους. More Info