Ιστορική Αναδρομή

1976
Στις 19 Απριλίου συστήνεται η K. & L. SNACK FOOD LIMITED με έδρα τη Λευκωσία. Σκοπός της σύστασης της Εταιρείας είναι η επεξεργασία κρεάτων για την παραγωγή αλλαντικών υψηλής ποιότητας. Τα υποστατικά της Εταιρείας στεγάζονται αρχικά στην περιοχή του Σοπάζ.  

1977-1979
Η Εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή περιορισμένων ειδών αλλαντικών, τα οποία προορίζονται για εξαγωγή στο Λίβανο, κυρίως για την κάλυψη των αναγκών του πολέμου. Σιγά σιγά αρχίζει τη διάθεση ορισμένων προϊόντων και στην κυπριακή αγορά.

1982
Η παραγωγική μονάδα μετακινείται στη βιομ. περιοχή Στροβόλου όπου η Εταιρεία ανεγείρει νέο μεγαλύτερο εργοστάσιο με συνολικό εμβαδό 1400 τ.μ. Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο και η αύξηση στην κατά κεφαλή κατανάλωση αλλαντικών από τους Κυπρίους ωθούν την Snackfood στο να περιορίσει τις εξαγωγές της και να επικεντρωθεί στην εγχώρια αγορά.  

1987
Η συνεχής αύξηση στην εγχώρια ζήτηση του προϊόντος οδηγεί την Εταιρεία στην επέκταση της παραγωγικής της μονάδας και στην αύξηση των εργοστασιακών της χώρων κατά 1000 τετραγωνικά μέτρα. Το εργοστάσιο και γενικά όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Εταιρείας είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να διεκπεραιώνεται ομαλά η διαδικασία της παραγωγής.

1997
Στοχεύοντας στην περαιτέρω αύξηση της κατανάλωσης των προϊόντων της, η Εταιρεία διεισδύει στην αγορά προϊόντων ντελικατέσσεν (αλλαντικά υπό μορφή μεζέδων). Επιπρόσθετα την περίοδο αυτή αρχίζει την παραγωγή αλλαντικών ιταλικού και γερμανικού τύπου και μέχρι σήμερα είναι η μοναδική Κυπριακή εταιρεία που παρασκευάζει ορισμένα προϊόντα αυτών των τύπων.

2000
Στις 18 Αυγούστου η Snackfood συνάπτει στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Β.Ε. ΛΤΔ και την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και εξοικονομήσεις στον τομέα των Προμηθειών και της παραγωγικής διαδικασίας.

2001
Για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής η Εταιρεία επενδύει σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με υψηλή παραγωγική δυνατότητα για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και για πιο αποτελεσματική παραγωγή.

2002
Η Snackfood είναι ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες τροφίμων της Κύπρου που ξεκινούν να εφαρμόζουν συστήματα διασφάλισης της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τη διανομή των προϊόντων.

2003
Ένα χρόνο μετά την επιτυχή εφαρμογή των συστημάτων, η Εταιρεία πιστοποιείται από τους ανεξάρτητους οργανισμούς ΚΕΠ, ΕΛΟΤ και IQNET με δύο συστήματα διαχείρισης : το σύστημα διαχείρισης της ποιότητας ISO 9001 και το σύστημα HACCP για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

2004
Οι εγκαταστάσεις της Εταιρείας μετά από επιθεωρήσεις, εγκρίνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι ο δρόμος για εξαγωγές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης είναι ανοικτός. 

2007
Γίνεται επιτυχής μετάβαση από το πρότυπο ΕΛΟΤ1416 για το HACCP στο διεθνές πρότυπο ISO 22000.

2008
Η εταιρεία ξεκινά να εφαρμόζει σύστημα για επαγγελματική υγεία και ασφάλεια, και το καλοκαίρι του 2008 πιστοποιείται για την εφαρμογή του προτύπου  OHSAS 18001. 

2010
Γίνεται ένα σημαντικό βήμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Snackfood με την ανέγερση νέου κτιρίου στην οδό Παγκρατίου, στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου.  Το σύγχρονο κτίριο έχει υψηλές προδιαγραφές σε θέματα λειτουργικότητας, υγιεινής και ασφάλειας. Τον ίδιο χρόνο ξεκινά τη λειτουργία του και το Snack Deli, ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ντελικατέσεν της εταιρείας Snack. 

Copyright ©Snack 2012. All rights reserved. | Designed and Developed by CyDezines | Powered by DZ cms